Sursa imagine: culoriledinfarfurie.blogspot.com
Ingrediente blat:
250 g faina,
250 g zahar,
200 g unt,
4 oua,
6 linguri cacao,
250 g iaurt natural,
un praf de copt,
o priza de sare
Se bat ouale cu mixerul, se adauga pe rand sarea, zaharul, untul moale, la temperatura camerei, cacaua si la urma iaurtul alternand cu faina, potrivit culoriledinfarfurie.blogspot.com.
Se toarna in tava de tort si se da la cuptor pentru 30-40 de minute.
Se incearca cu scobitoarea cand este gata, ca are alta consistenta fata de blatul clasic.
Ingrediente pentru crema:
250 g crema de branza
200 ml iaurt cu fructe
5 linguri de zahar + 2 plicuri zahar vanilat
200-250 g fructe de padure(congelate)
200 ml frisca hulala
2 plicuri gelatina
200 g ciocolata amaruie
In sucul rezultat de la fructele decongelate, am pus la inmuiat cele doua plicuri de geletina.
Fructele le-am mixat si le-am strecurat, inlaturand samburi si folosind doar pulpa.
Crema de branza se freaca cu zaharul si plicurile de vanilie.
Se incorporeaza pulpa de fructe.
In alt bol se bate frisca, care se rastoarna apoi peste crema de branza.
La sfarsit se incorporeaza gelatina incalzita, dar nu fiarta.
Crema rezultata se rastoarma peste blatul cacao. Se da la frigider cateva ore.
Dupa ce s-a intarit crema, se topeste o ciocolata si se decoreaza tortul.
Pofta buna!