12 micuţi de grupă mică şi mijlocie de la grădiniţa numărul 28 din Sibiu au avut nevoie de asistenţă medicală, după ce au ajuns acasă de la grădiniţă cu greţuri, vărsături şi dureri abdominale. Autorităţile spun că este posibil să fie o toxiinfecţie alimentară, dar aşteaptă rezultatele analizelor, pentru confirmare.
La grădiniţa respectivă merg 150 de copii, iar conducerea unităţii spune că până acum nu au mai fost astfel de probleme.
„În cursul dimineţii de maţi, 22 mai, primul copil de la grupa mică a avut nişte simptome, greţuri şi vărsături, nu a mai servic micul dejun, la prânz a venit şi l-a luat acasă. În cursul zilei au început să se înmulţească cazurile”, spune Gabriela Lucaciu, directorul grădiniţei.
Micuţii au mâncat, cu toţii, acelaşi meniu, iar reprezentanţii grădiniţei spun că mâncarea a fost proaspătă, pregătită în ziua respectivă.
„De dimineaţă copiii au mâncat pâine, unt, lapte şi gem, la amiază ciorbă de legume şi pilaf cu cărniţă de pui şi castraveţi muraţi şi măr, şi la ora 3 banană şi biscuiţi. Mâncarea era proaspătă, am pregătit-o ieri”, spune Teodora Zeicu, bucătăreasă în cadrul grădiniţei.
La grădiniţă a ajuns miercuri şi o echipă a DSP, iar acum sunt aşteptate rezultatele analizelor.
„Copiii au ajuns la spital cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, cu greţuri vărsături şi dureri abdominale. La nivelul Direcţiei de Sănătate Publică a fost constituită o echipă ncare sw-a dusw în cursul dimineţii şi a arecoltat probe de alimente, salubritate, plus exudate faringiene şi coproculturi de la personalul grădiniţei”, spune medicul Simona Berariu, purtător de cuvânt al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică.