Stomatolog Cosmin Dima Dental Progress www.dentalprogress.ro 0751.336.825
La cat timp se executa
Exista mai multe feluri de implantare: imediata, care presupune inserarea implantului imediat dupa extractia dintelui avariat, sau intarziata, care presupune inserarea implantului la opt saptamani de la extractie. Bineinteles ca exista si varianta in care extractia a fost facuta de mai multi ani si se poate pune implantul, uneori fiind nevoie si de aditie de os, intrucat, cu cat trece mai mult timp de la extractie, cu atat se resoarbe mai mult tesutul osos.
Ce investigatii sunt necesare
Operatia de restaurare a danturii debuteaza cu o consultatie prin care specialistul va stabili planul de tratament cu ajutorul implanturilor dentare. Aceasta prima intalnire presupune o evaluare clinica si una radiologica, pentru a se constata daca exista suficient suport osos pentru stabilizarea primara a implantului. Atunci cand "oferta" osoasa este redusa, se impune o investigatie suplimentara, respectiv CT ? computer tomograf. Analiza cu ajutorul computerului tomograf ofera detalii suplimentare cu privire la cantitatea si calitatea osului.
Doare sau nu doare?
Desi ne-am format ideea preconceputa ca vizitele la dentist constituie o experienta neplacuta, nu este si cazul implantului dentar. Procedura de inserare a unui implant dureaza in jur de 40 minute per implant si nu este deloc dureroasa. Aceasta se executa sub anestezie locala, iar interventia consta in decolarea mucoasei gingivale, prepararea unei alveole in os, inserarea implantului si apoi sutura mucoasei gingivale.
Care sunt etapele procedurii
Dupa etapa chirurgicala urmeaza etapa de osteointegrare, care poate fi de 3 - 4 pana la 8 - 10 luni, in cazul interventiilor complexe de regenerari osoase precum sinus li