"După ce am văzut-o, pot să spun că este aproape un reper pentru ceea ce înseamnă aşezare şi locuire a şcolii, în sensul cel mai bun. Spun locuire, pentru că aţi auzit şi dumneavoastră că de dimineaţa până seara aici au loc o serie întreagă de programe. Părinţii sunt mulţumiţi, copii sunt mulţumiţi, profesorii sunt mulţumiţi. Este o mare mândrie că am putut să aducem la condiţii civilizate sau poate chiar mai mult decât atât învăţământul în şcoli. Am şi eu certitudinea că alături de colegii mei încercăm să creem o stare de normalitate, iar normalitatea aşa arată, cum este aici. Eu tot mândru rămân şi zilele următoate şi în viitor pentru faptul că am putut să punem umărul, iar dânşii (nr. profesorii) pentru faptul că s-au dedicat. Nici doamna (nr. directoarea Florica Băluţă), nici eu nu avem nici o apăsare în comparaţie cu ceea ce se întâmplă în ţările de mare respiraţie democratică, au început să semene. Deci se poate", ne-a declarat primarul general Sorin Oprescu la finalul vizitei de lucru.
De altfel, directoarea Şcolii 194 a ţinut să-i mulţumească edilului şef pentru ajutorul dat pentru reabilitarea instituţiei. "Şcoala 194 Marin Sorescu, este o şcoală la standardele europene, datoriăt sprijinului pe care l-am avut din partea primăriei Capitalei", a spus directoarea instituţiei de învăţământ, Florica Băluţă.
În patru ani au fost finalizate 65 de şcoli şi la încă 25 de unităţi de învăţământ, corpurile de clădire sunt terimnate. În 2008, la preluarea mandatului erau reabilitate doar două şcoli. De asemenea, primarul general a declarat că la sfarşitul anului, toate cele 102 şcoli, incluse în programul BEI, vor fi finalizate.
La Şcoala 194 au fost reabilitate mai multe corpuri de clădire, unul dintre ele fiind construit de la zero, au fost montate sisteme de supraveghere video, precum şi dotate sălile de curs şi laboratoarele. De asemenea,