Pentru a-şi rezolva necazurile în cuplu, românii apelează mai degrabă la ghicitoare decât la psihoterapeut. Cei mai mulţi cer însă sfatul părinţilor.
Românii apelează la vrăjitoare nu doar pentru a afla lucruri ascunse despre partener, dar și pentru a le face „farmece” acestora
Sursa: LIBERTATEA
Atunci când vine vorba de rezolvarea problemelor sentimentale, majoritatea românilor (89%) lasă lucrurile să se rezolve de la sine sau cel mult cer sfatul rudelor. Asta arată Barometrul de opinie despre viaţa de cuplu efectuat de Fundaţia Soroş, în urmă cu câţiva ani. Cei care caută o formă de ajutor "din afară" apelează în principal la vrăjitoare (6%) sau la servicii sexuale plătite (3%). Abia 2% dintre români îşi rezolvă problemele modern, la psiholog.
Rufele murdare nu se spală în public
Aproape 90% dintre români nu se străduiesc prea tare să depăşească conflictele în cuplu sau se limitează la a cere ajutorul familiei. "Creştem învăţaţi să ne limităm încrederea în cât mai puţini oameni, iar persoanele cele mai dezinteresate în a ne îndruma pe un drum fals sunt cele din familie. Astfel sunt evitate şi bârfele. Mulţi se rezumă astfel la a vorbi cu persoanele cu care sunt pe aceeaşi lungime de undă: mama, în general", rezumă fenomenul psihologul Keren Rosner, de la cabinetul Mentarex Consult.
Cei care vor mai mult decât un sfat părintesc şi chiar o rezolvare a problemelor apelează la vrăjitoare. Printre aceştia se numără şi persoane cu studii superioare. "Acest lucru nu ţine de educaţie, ci de credinţă. În general e vorba de persoane impulsive, care nu văd o altă rezolvare. Persoanele respective trăiesc o situaţie pe care nu o pot înţelege şi atunci apelează la ghicitoare, care au posibilitatea să le întregească puzzle-ul, ci pot să intervină în favoarea lor prin magie. Faptul că o persoană are «darul» de a-i spu