Transformare Grădina publică din vecinătatea Facultăţii de Drept s-a schimbat la faţă. Aici au fost amenajate spaţii de joacă pentru copii, o fântână arteziană şi montate aparate de sport pentru adulţi.
Parcul Operei din sectorul 1 a fost renovat cu o investiţie de 7,8 milioane de lei. Lucările au început în toamna anului trecut şi s-au finalizat în weekend. Spaţiul de 3,5 hectare a primit funcţionalităţi noi.
Toate aleile au fost refăcute. Au fost montate 100 de bănci, coşuri de gunoi şi amenajată o fântână arteziană cu trei jeturi în jurul căreia mai pot fi găsiţi unii dintre puţinii copaci seculari care au supravieţuit în Bucureşti din perioada Micului Paris. În plus, o pădure cu peste 200 de arbori și aproape 800 de arbuşti infrumuseţează zona.
Puţini bucureşteni ştiu că în spatele acestui parc stă o poveste interesantă şi totodată controversată. Cu mulţi ani în urmă, prin mijlocul lui, îşi avea cursul râul Dâmboviţa. Plecând de la această poveste, vechiul curs al râului a fost marcat printr-un culoar pietonal, mărginit de o boltă de aluni.
De-a lungul acestuia, se găsesc 7.000 de bucăţi de papură sălbatică, plantă care a existat în trecut pe malul Dâmboviţei iar în tot parcul au fost montate piese de mobilier urban unicat. Pentru a reaminti şi pune în valoare istoria parcului, urbaniştii au decis ca, legenda populară a Dâmboviţei şă fie povestită vizitatorilor acestui parc pe un panou informativ.
Copiii au la dispoziţie spaţii de joacă dotate cu leagăne
Primăria Sectorului 1 a mai amplasat în parc zone de joacă pentru copii şi aparate de fitness pentru adulţi. Astfel, vizitatorii parcului pot face exerciţii fizice în aer liber, gratuit, pe baza conceptului de grădină “în mişcare”.
„Este păcat să nu scoatem în evidență imaginea clădirilor care au o valoare arhitectonică ine