Femeile care nasc după 40 de ani au copii mai inteligenţi şi mai sănătoşi, spre deosebire de cele care nasc înainte de a împlini această vârstă. Aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii de ştiinţă de la Institutul pentru Sănătatea Copilului din Marea Britanie, care au observat că micuţii născuţi de femei trecute de 40 de ani au obţinut scoruri mai ridicate la testele de IQ, decât cei născuţi de femei mai tinere.
În plus, datele cercetării arată că mamele care nasc după vârsta de 40 de ani au parte de copii mai sănătoşi şi mai puţin predispuşi la accidente şi îmbolnăviri, notează Daily Mail.
Studiul, care a fost prezentat luni la conferinţa „Sănătatea Copilului“, organizată de Colegiul Regal al Medicilor Pediatrii din Glasgow, mai arată că pruncii născuţi de mame trecute de prima tinereţe au şanse mai mari să aibă un vocabular bogat la vârste fragede.
Pentru a ajunge la această concluzie, savanţii britanici au monitorizat 1.100 de copii născuţi de mame trecute de 40 de ani şi 38.000 de copii născuţi de mame mai tinere. În urma monitorizării s-a observat că prima categorie de copii este mai puţin predispusă să aibă nevoie de spitalizare sau să sufere de obezitate, mai notează cotidianul britanic.
Oamenii de ştiinţă spun că succesul acestor copii se datorează în mare măsură maturităţii, plusului de experienţă şi câştigurilor mai mari ale mamelor trecute de 40 de ani, în comparaţie cu mamele tinere.
Statisticile citate de Daily Mail arată că în ultimul deceniu tot mai multe femei preferă să devină mame după vârsta de 40 de ani. Astfel, dacă în anul 2000 în Regatul Unit s-au născut 15. 000 de copii ale căror mame erau trecute de vârsta de 40 de ani, în 2010 numărul copiilor născuţi de mame trecute de această vârstă a ajuns la 27. 000.
Femeile care nasc după 40 de ani au copii mai inteligenţi şi mai sănătoşi, spre deosebire