Apare doar la emisiuni cu Gâdea, Alesandra Stoicescu sau duminicale de cancan, unde nu i se vor pune întrebări incomode, ci doar din galeria cu “Nu e așa că Pasajul Basarab e cea mai mare realizare din ultimele decenii?” sau “Cum ați reușit, domnule primar?”. De unde ne pregăteam pentru dezbateri delicioase între Prigoană și Oprescu, cu replici acide și cu mișto-uri de București, trebuie să ne punem pofta în cui. Nu este doar o remarcă personală, sau plângerea celor doi contracandidați, Nicușor Dan și Silviu Prigoană, ci o tactică asumată de echipa de campanie a lui Sorin Oprescu. Cu toate că Radio România Actualități îl anunța ca participant la dezbaterea electorală de azi dimineață, candidatul Oprescu a refuzat invitația (ca și pe celelalte de până acum, de la posturi tv sau radio), pe motivul invocat de staff-ul de campanie conform căruia “strategia de comunicare a candidatului nu include dezbateri”.
Strategia este bună, din punct de vedere electoral. Un candidat creditat cu peste 60% din voturile electoratului de către sondaje, mai ales în condițiile alegerii din primul tur, nu poate avea decât de pierdut din intrarea într-o dezbatere de idei. De ce i s-ar aduce aminte ce nu a făcut, când poate să se laude doar cu ceea ce a făcut? De altfel, în afară de autostrada suspendată – marota alegerilor de acum patru ani, primarul în funcție nu propune vreun proiect nou, ci doar se laudă cu stadionul și cu podul. De ce i s-ar cere cifre, când Oprescu este un mare încurcă lume, la acest capitol, de stau după fiecare declarație a sa subalternii să descurce ce a încurcat primarul? Dezbaterea ar fi fost utilă doar pentru noi, alegătorii, poate mai apăreau idei care meritau luate în seamă, din dezbaterea de proiecte.
Idei noi există, și chiar dacă un candidat precum Nicușor Dan nu va ajunge, cel mai probabil, primar (apropo, candidează și la Consiliul General, ș