Grăjdan a semnat o adresă prin care comunica Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), că instituţia se retrage din proces, întrucât nu există prejudiciu. Asta, contrara susţinerilor anterioare ale Inspectoratului şi a faptului că instanţa de fond confirmase deja un prejuidiciu de 1,6 milioane de euro adus ISC.
"În această dimineaţă, primul-ministru Victor Ponta, a luat decizia demiterii şefului Inspectoratului de Stat pentru Construcţii, Constantin Adrian Balaban-Grăjdan. Începând de astăzi, Balaban-Grăjdan nu va mai activa în această funcţie. Decizia a fost luată din cauza comportamentului şefului ISC, care a luat decizii fără să-l informeze pe primul-ministru, deşi instituţia pe care o conduce se afla în subordinea primului-ministru. În scurt timp, va fi asumată o noua numire la conducerea acestui Inspectorat", se spune în comunicatul prin care Guvernul anunţă demiterea lui Grăjdan.
„În 2008, instituţia a fost atrasă într-un joc politic", a declarat ieri Grăjdan, pentru "Adevărul". "Procurorii DNA au făcut atunci presiuni asupra instituţiei şi Sorin Mălinescu (fost şef al Departamentului juridic al Inspecţiei şi fost şef al ISC - nota red.) a fost obligat să semneze actul prin care se constata prejudiciu. Conştiinţa nu m-a lăsat să semnez atunci documentele. Acum am trimis adresa pentru a apăra instituţia", a povestitGrăjdan, cu un uşor aer de erou. Totuşi, în martie 2009, când a acceptat conducerea instituţiei, nu a restabilit adevărul pe care-l invocă acum în justificarea adresei depuse la proces. Răsturnarea de situaţie s-a produs cu mai puţin de o lună înainte de prescrierea faptelor pentru care este acuzat Năstase, ceea ce „muşcă" din timpul rămas până la pronunţarea unei sentinţe, mai ales în condiţiile în care apărătorii fostului premier mitraliază excepţie după excepţie la fiecare termen. Mai mult, dispariţia prejudiciului a devenit m