CNA a admis, joi, cu unanimitate, solicitarea RCS&RDS de scoatere a Antenelor din grila pe platforma de satelit Digi, solicitare inaintata in urma cu o luna, cand RCS scosese posturile din reteaua DTH. Tot joi, compania RCS a fost sanctionata cu 30.000 de lei pentru faptul ca nu a scos din grila postul RTL Klub din Ungaria, care nu este de acord cu retransmisia sa de catre acest operator. CNA a amanat pana maine o decizie in privinta cazului Focus Sat-Antene.
Antena 1, Antena 3 si celelalte televiziuni Intact au iesit din grila RCS&RDS in reteaua DTH pe 20 aprilie. Atunci, RCS declara ca Antenele au cerut foarte mult - 7 milioane de euro pe an - pentru difuzarea posturilor sale pe platforma Digi, care are peste 1,1 milioane de abonati. De atunci, Antenele au insistat ca ar fi vorba de o masura abuziva. Vezi mai multe detalii despre acest caz.
CNA a lasat partilor o luna de zile pentru a ajunge, eventual, la o intelegere astfel incat Antenele sa ramana in grila Digi. Lucru care nu s-a intamplat, iar CNA nu a putut, joi, decat sa aprobe solicitarea RCS&RDS de modificare a avizului de retransmisie.Tot joi, CNA a decis sa amane pana maine discutarea cazului Focus Sat-Antene. Focus Sat, platforma de satelit a UPC, anuntase pe 27 aprilie ca Antena TV group i-a retras dreptul de retransmisie a Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia Lifestyle si GSP TV, desi operatorul sustinea ca actualul contract de distributie este inca in vigoare. CNA a dat si in acest caz partilor un ragaz de 30 de zile.
Astazi, Consiliul a decis sa amane discutarea cazului pana maine, in conditiile in care UPC a cerut in instanta recunoasterea valabilitatii actualului contract, asa incat Antenele sa ramana in grila Focus Sat, iar instanta a declarat, tot astazi, ca ramane in pronuntare, dupa cum a spus reprezentantul UPC la CNA. CNA a admis, joi, cu unanimitate, solicitarea RCS&RDS de sc