Ordinul 2253, din iunie 2011, prin care „vajnicul luptător“ împotriva corupţiei, Sorin Blejnar, reorganiza ANAF-ul, îşi dovedeşte nulitatea în instanţă. Curtea de Apel Braşov a dat dreptate fostului şef al Gărzii Financiare Braşov, Florin Păunescu, şi altor doi comisari, care au fost demişi din sistem în urma acestei decizii, iar începând cu data de astăzi ei au fost reîncadraţi în sistem. Deocamdată, Păunescu va avea foar un post de execuţie, fiindcă postul de comisar şef adjunct pe care îl ocupase s-a desfiinţat. Decizia instanţei nu dovedeşte decât că demiterea angajaţilor a fost făcută abuziv de fosta guvernare portocalie. Totodată, alţi doi comisari au procese pe rol.
Prin ordinul 2253, din iunie anul trecut, ANAF a dat preavize la peste o mie de angajaţi din Garda Financiară, ulterior aceştia fiind examinaţi. Din cei 16 comisari superiori braşoveni care au dat examenul, 14 au fost admişi, ultimul punctaj care a permis păstrarea postului fiind de 70,5 puncte – nota 7,05. Restul au fost respinşi, deşi au obţinut punctaje mai mari de 50. Printre aceştia s-a aflat şi fostul comisar şef adjunct, Florin Stelian Păunescu, care a obţinut o medie de 69,5 puncte, după ce a primit 69 de puncte la examenul scris şi 70 de puncte la proba orală.
Ordinul 2253, din iunie 2011, prin care „vajnicul luptător“ împotriva corupţiei, Sorin Blejnar, reorganiza ANAF-ul, îşi dovedeşte nulitatea în instanţă. Curtea de Apel Braşov a dat dreptate fostului şef al Gărzii Financiare Braşov, Florin Păunescu, şi altor doi comisari, care au fost demişi din sistem în urma acestei decizii, iar începând cu data de astăzi ei au fost reîncadraţi în sistem. Deocamdată, Păunescu va avea foar un post de execuţie, fiindcă postul de comisar şef adjunct pe care îl ocupase s-a desfiinţat. Decizia instanţei nu dovedeşte decât că demiterea angajaţilor a fost făcută abuziv de fosta guvernare por