Facebook a devenit o nouă sursă de îngrijorare pentru economia Statelor Unite. Cel puţin aşa susţin economiştii de peste ocean. Cunoscuta reţea de socializare este supraevaluată în proporţie de 70%, iar valoarea reală a unei acţiuni este de doar 9,59 de dolari. Mai mult, investitorii dau în judecată reţeaua de socializare Facebook după scăderile puternice înregistrate de acţiunile companiei.
Două firme de avocatură americane specializate în procese privind abuzuri pe piaţa de capital au anunţat că vor deschide procese colective împotriva Facebook şi a băncilor de investiţii care au intermediat oferta publică iniţială a reţelei de socializare. Investitorii au cumpărat acţiuni în valoare de 16 miliarde de dolari în oferta Facebook, însă în doar două zile ei au pierdut peste 2,5 miliarde de dolari. Unii au avut puterea de a face haz de necaz şi au afirmat că au fost..."zuckeriţi".
Avocaţii spun că documentele de ofertă care au fost puse la dispoziţia potenţialilor investitori au fost pregătite neglijent şi au omis informaţii importante despre afacerile şi perspectivele Facebook.
Facebook a fost evaluată la 100 de miliarde de dolari, adică de 33 de ori mai mult decât veniturile sale. Pentru a-şi menţine valoarea, reţeaua de socializare ar trebui să crească cu 41% în fiecare an, până în 2017, lucru imposibil de realizat, în opinia economiştilor americani.
Mai mult, experţii spun că, dacă investitorii vor sparge bula Facebook, acest lucru poate distruge economia americană.
Facebook a devenit o nouă sursă de îngrijorare pentru economia Statelor Unite. Cel puţin aşa susţin economiştii de peste ocean. Cunoscuta reţea de socializare este supraevaluată în proporţie de 70%, iar valoarea reală a unei acţiuni este de doar 9,59 de dolari. Mai mult, investitorii dau în judecată reţeaua de social