Numărul persoanelor cu simptome de toxiifecţie alimentară, după ce au mâncat la restaurantul "Flacăra" din staţiunea Eforie Sud, a ajuns la 50, trei dintre acestea necesitând internarea în spital.
Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa, în ultimele două zile 50 de persoane au solicitat ajutorul medicilor, întrucât aveau simptome de toxiinfecţie alimentară, respectiv colici abdominale, senzaţie de vomă, frisoane şi stare febrilă.
"Miercuri, 21 de persoane au acuzat simptome digestive, iar alte 29 de persoane s-au înregistrat joi. Trei cazuri cu sindrom de deshidratare au fost trimise spre internare, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, iar restul bolnavilor, cu forme uşoare de boală, nu au necesitat internarea şi au primit tratament ambulatoriu după consultaţia de specialitate", a declarat directorul DSP Constanţa, Constantin Dina.
O echipă formată din specialişti de la Departamentul de Supraveghere Sănătate Publică şi Serviciul de Control din cadrul DSP Constanţa s-a deplasat la restaurantul respectiv, fiind declanşată o anchetă epidemiologică.
S-a stabilit astfel că nu mai puţin de 200 de turişti, cazaţi la mai multe hoteluri, au mâncat în ultimele zile la restaurantul "Flacăra".
Specialiştii DSP au evaluat condiţiile igienico-sanitare din restaurant, starea de sănătate a personalului, fiind recoltate probe din alimentele preparate, din apă, de pe suprafeţele de lucru, dar şi exudate nazale şi faringiene şi coproculturi de la personal.
"În plus, s-a realizat triajul epidemiologic al personalului din blocul alimentar, iar trei dintre angajaţii restaurantului, care prezentau simptomatologie digestivă, au fost scoşi din producţie", a mai declarat Constantin Dina.
El a precizat că, începând de joi şi până la finalizarea investigaţiilor bacteriologice în laboratorul DSP Constan