• In timp ce cainii fara stapan continua sa fie o problema majora pentru cetateni, autoritatile sustin ca pe strazile Iasului mai exista doar 3.000 de maidanezi • Incepand cu anul 2005, oficialii municipalitatii spun ca au "gestionat" 60.000 de caini comunitari, insa singurul padoc functional la ora actuala poate caza doar 400 de animale
Reprezentantii primariei sustin ca, incepand cu anul 2005 si pana in prezent, Salubris a gestionat un numar de peste 60.000 caini fara stapan de pe raza municipiului, iar pe strazile Iasului mai exista in prezent, atentie, doar 3.000 de maidanezi! Practic, o minune a facut ca pe timpul mandatelor de primar ale lui Nichita, 55.000 de caini sa dispara de pe strazile orasului.
Primariile din tara gasesc diverse metode ca sa scape de cainii maidanezi. In Botosani, spre exemplu, anul trecut sute de maidanezi au fost omorati cu brutalitate, intr-un padoc. Altii obisnuiesc sa transporte cainii pe raza altor municipii, iar asa se paseaza problema catre alte zone. In schimb, la Iasi, e un paradis al maidanezilor, daca ar fi sa ne luam dupa ce spun autoritatile locale. Reprezentantii municipalitatii iesene sustin ca maidanezii sunt dati spre adoptie, sunt inapoiati proprietarilor sau sunt eliberati. Totusi, ce s-a intamplat cu 55.000 de caini, asta daca cifrele oficiale sunt adevarate? "In conformitate cu legislatia in vigoare, dupa tratarea medicala si ingrijirea obligatorie, cainii fara stapan din padocul Miroslava sunt inapoiati proprietarilor sau dati spre adoptie, in functie de solicitarile in acest sens, sau reteritorializati. Numar de caini care paraseste zilnic padocul Miroslava este unul variabil si neconcludent", declara Ion Apostol, directorul general al Salubris SA.
Autoritatile nu spun cat s-a cheltuit
Dupa capturare, cainii sunt transportati la padocul Miroslava care are o capa