Luptele cu sticla de ketchup sunt de actualitate in orice casa. Miscari in toate directiile, batai pe fundul sticlei ori tubului, introducerea unui cutit pe gatul sticlei, toate aceste strategii se dovedesc obositoare si deloc eficiente.
Oamenii de stiinta de la Institutul de Thenologie Massachusetts (MIT), si ei mancatori de ketchup, si-au pus mintea la contributie si au gasit o metoda de a rezolva problema. Au inventat un material care face ca sosul sa alunece usor din sticla, fara a se mai depozita pe pereti sau la fundulm sticlei.
Ei au inventat sticla LiquiGlide, captusita cu un material capabil sa sporeasca alunecarea sosului. Acest material functioneaza atat pe sticla, cat si pe plastic sau oricare alt material, declara inventatorul, Dave Smith, conform Gizmodo.
"Materialul e rigid ca unul solid, insa lubrifiat ca un lichid", mai explica acesta, sperand in revolutionarea unei intregi industrii, in valoare de 17 miliarde de dolari.
Luptele cu sticla de ketchup sunt de actualitate in orice casa. Miscari in toate directiile, batai pe fundul sticlei ori tubului, introducerea unui cutit pe gatul sticlei, toate aceste strategii se dovedesc obositoare si deloc eficiente.
Oamenii de stiinta de la Institutul de Thenologie Massachusetts (MIT), si ei mancatori de ketchup, si-au pus mintea la contributie si au gasit o metoda de a rezolva problema. Au inventat un material care face ca sosul sa alunece usor din sticla, fara a se mai depozita pe pereti sau la fundulm sticlei.
Ei au inventat sticla LiquiGlide, captusita cu un material capabil sa sporeasca alunecarea sosului. Acest material functioneaza atat pe sticla, cat si pe plastic sau oricare alt material, declara inventatorul, Dave Smith, conform Gizmodo.
"Materialul e rigid ca unul solid, insa lubrifiat ca un lichid",