Tort aperitiv cu salata boeul este un aperitiv minunat pentru orice masa. Se poate face cu orice alta crema, cu branza de exemplu. Sursa imagine: culoriledinfarfurie.blogspot.com
Blatul galben :
- 2 oua;
- 2 linguri de ulei;
- 1 lingura de smantana;
- 2 linguri de faina;
- 1 lingurita mica praf de copt;
- 3-4 linguri branza rasa.
Blatul verde:
- 2 oua;
- 2 linguri de ulei;
- 1 lingura de smantana;
- 2 linguri de faina;
- 1 lingurita praf de copt;
- 2 linguri de spanac ;
- sare.
Blat portocaliu:
- 2 oua;
- 2 linguri de ulei;
- 1 lingura de smantana;
- 2 linguri faina;
- 1 lingurita praf de copt;
- 2 linguri de pasta de ardei ;
- sare.
Pentru umplutura:
- salata boeuf.
Mod de preparare:
Pentru blatul verde, se separa ouale, iar cele 2 galbenusuri se freaca cu 2 linguri de ulei, 1 lingura de smantana, 2 linguri de faina, 1 lingurita praf de copt, sare si 2 linguri de spanac tocat marunt (congelat). Separat albusurile se bat tare si se incorporeaza in primul amestec.
Se rastoarna compozitia intr-o forma de tort (23 diametru) si se da la cuptor pentru 15 minute, potrivit culoriledinfarfurie.blogspot.com.
Pentru blatul portocaliu se repeta acelasi procedeu ca mai sus, doar ca se inlocuieste spanacul cu 2 linguri pasta de ardei.
Merge si pasta de rosii, dar culoarea nu va fi asa vie.
Pentru blatul alb, la fel se repeta procedeul, dar folosind 2 linguri de branza sarata faramitata.
Branza fiind sarata nu se mai adauga sare.
Ordinea de asezare a blaturilor este la alegera voastra.
Eu am inceput cu cel verde, am pus deasupra salata boeuf, am acoperit cu cel galben, iar am pus salata si am acoperit cu cel portocaliu.
Pentru ornare, am nivelat marginile cu maioneza, am presarat peste marar