Ouăle, orezul, carnea de pui, lactatele, alunele, peştele şi ciocolata sunt alimente care te ajută să faci faţă stresului cotidian. Cel puţin aceasta este concluzia unui studiu publicat în Journal of Clinic Investigation (JCI).
Datele cercetării arată că alimentele menţionate mai sus conţin triptofanul, o substanţă din grupa aminoacizilor esenţiali, care te ajută să faci faţă situaţiilor tensionate.
Atunci când suntem stresaţi organismul începe să stimulează producţia de grelină, hormonul foamei, inducând un fel de mecanism de compensare. Atunci când nivelul de grelină creşte în organism apare şi nevoia de a mânca, iar pentru a reechilibra nivelul hormonului foamei corpul are nevoie de triptofan.
Potrivit JCI, printre alimentele care conţin concentraţii semnificative de triptofan, aminoacid necesar la sinteza serotoninei şi a melatoninei, răspunzătoare de o stare bună şi de somn odihnitor, se numără ouăle, orezul, carnea de pui, produsele lactate, alunele şi peştele.
În plus, producerea de serotonină în organism este favorizată şi dacă mâncăm alimente bogate în zaharuri, care pot fi introduse cu moderaţie în alimentaţie. O bucată de ciocolată poate reprezenta dulcele ideal pentru a diminua stresul, cu o singură menţiune: acest aliment trebuie mâncat cu două ore înainte de culcare, deoarece acesta stimulează sistemul nervos şi nu vom putea adormi imediat.
Ouăle, orezul, carnea de pui, lactatele, alunele, peştele şi ciocolata sunt alimente care te ajută să faci faţă stresului cotidian. Cel puţin aceasta este concluzia unui studiu publicat în Journal of Clinic Investigation (JCI).
Datele cercetării arată că alimentele menţionate mai sus conţin triptofanul, o substanţă din grupa aminoacizilor esenţiali, care te ajută să faci faţă situaţiilor tensionate.
Atunci când suntem stresaţi organismul începe să stimulează producţia d