„Aviz centralei băncilor noastre săteşti”
„Sosesc la Suceava necontenit deputaţiuni din toate districtele româneşti şi caută porumb. Auzim lucruri îngrozitoare despre lipsa şi mizeria ce a cuprins populaţiunea noastră dela sate, dela un capăt la altul al ţării. Făina de porumb se plăteşte pe alocurea cu 50 de bani kilogramul şi, în cele mai multe locuri, nici nu se poate căpăta. În urma apelului lansat în aceeaşi vreme din partea Centrului şi a Guvernului, oamenii au scos ultimul ban din buzunar pentru a-şi asigura bucata de mămăligă. Stau în toate părţile oamenii cu banii colectaţi şi porumbul făgăduit cu atâta siguranţă nu mai vine. Suntem adânc neliniştiţi auzind că în timp de 7 săptămâni au intrat în ţară abia 21 de vagoane porumb pentru o populaţiune de peste 250.000 de oameni. Ce este cu cele 800 de vagoane asigurate la Centrala băncilor săteşti din România? Urmând lucrurile astfel vor trebui 7 ani pentru importul lor. Are Centrala cunoştinţă că Guvernul, în aceeaşi vreme de 7 săptămâni, a ajutorat populaţiunea neromânească cu peste 60 de vagoane de porumb? Rugăm lămuriri”.
„Viaţa Nouă”, Anul III, nr. 153, Mai 1915.
„Balastieră”
„Lotul Suceviţa, aparţinînd de Întreprinderea de construcţii şi transporturi Iaşi, a degradat cca. 10 ha teren agricol aparţinînd de comuna Vatra Moldoviţei prin exploatarea neraţională a balastierei. Lucrările se execută şi fără avizul Comitetului de stat al apelor. La toate apelurile repetate, şeful lotului a rămas...de piatră”.
„Zori Noi” Anul XXI, nr. 6035, Suceava, Mai 1967.
„Aviz centralei băncilor noastre săteşti”
„Sosesc la Suceava necontenit deputaţiuni din toate districtele româneşti şi caută porumb. Auzim lucruri îngrozitoare despre lipsa şi mizeria ce a cuprins populaţiunea noastră dela sate, dela un capăt la altul al ţării. Făina de porumb se plăteşte pe alocurea cu 50 de ban