Filmările la primul sezon la MasterChef s-au încheiat de mai mult de 2 luni de zile şi cum era de aşteptat informaţii despre câştigător au fost deja obtinute.
Potrivit stl.ro, concurentul ales câştigător din cei peste 2000 de români înscrişi la prima ediţie a concursului MasterChef este constănţeanul în vârstă de 23 de ani, Petru Buiuca. Câştigătorul titlului de „MasterChef” şi a celor 50.000 de euro puşi în joc este un office manager la firma 1st Floor Architecture, care a declarat înainte de concurs că în cazul în care va câştiga competiţia îşi va face unul din două tatuaje: fie logoul de la MasterChef, fie codul de participant.
Preparatul care a dat pe spate juriul la preselecţii şi care i-a adus participarea la MasterChef, a fost o combinaţie de supă franţuzească de ceapă şi supă englezească de ciuperci. El a folosit pentru prepararea supei un mix de ciuperci pleuretos şi take, peste care a turnat ulei de trufe.
Câştigătorul „MasterChef” România a spus înainte de concurs pentru ProTV Magazin că la început nu se descurca deloc în bucătărie, însă după ce a văzut filmul „Ratatouille” toate acestea s-au schimbat, acesta fiind cu atât mai motivat să realizeze preparate spectaculoase în bucătărie. Petru Buiuca a afirmat pentru reporterii stl.ro care au aflat numele câştigătorului MasterChef că în cursul filmului „Ratatouille” văzut pe dvd a trebuit de mai multe ori să pună stop pentru a lua pauze de masă întrucât saliva prea mult la mâncarea pe care o vedea.
Conform ProTV Magazin, Petru îşi doreşte să aibe o emisiune culinară în care i-ar plăcea să aibe „ocazia să le readuc aminte oamenilor că gătitul este amuzant. Îmi doresc să le arăt copiilor de 10-12 ani că sunt nişte sandvişuri fenomenale pe care le pot face chiar ei, vreau să le arăt tinerilor că pot şi ei să gătească fabulos la petreceri în doar 1-2 ore”. Cat despre partea cu bucatăria p