Fermierii, autorităţile publice şi toţi „actorii“ care au legătură cu sectorul agricol pot să devină membri ai Reţelei Naţionale de Dezvoltare Rurală, unde beneficiază de schimb de informaţii pe ce temă doresc ei, consultanţă şi asistenţă tehnică pentru investiţii şi pentru atragerea de fonduri europene. Cine se asociază în Grupuri de Acţiune Locală (GAL-uri) poate accesa fonduri nerambursabile de 2,8 milioane de euro pe proiect.
Reţeaua Naţională de Dezvoltare Rurală (RNDR), prin Biroul Regional Sud-Vest Oltenia, a desfăşurat ieri „Ziua Porţilor Deschise“, la sediul din strada Brestei, nr. 116, unde a început o campanie de informare a celor care ar putea deveni membri ai reţelei. Cei care doresc să devină membri ai acestei reţele pot beneficia, gratuit, de o serie de servicii: informaţii clare şi oportune despre dezvoltare rurală; instruire, conferinţe, întâlniri ale experţilor; schimb de idei, experienţă și bune practici; consultanţă și asistenţă tehnică; cooperare atât în reţea, cât şi cu alte reţele naţionale şi organizaţii internaţionale. RNDR se desfăşoară sub sloganul „Rădăcini de ţară europeană“ şi este afiliată la reţeaua similară din Europa, astfel că societăţile din agricultură care intră în reţea pot beneficia de schimb de experienţă cu companii similare din alte state europene.
Pot să devină membri ai acestei reţele fermierii, companiile din agricultură, autorităţile locale, Grupurile de Acţiune Locală (GAL-uri), organizaţiile nonguvernamentale şi alţi „actori“ care au legătură cu agricultura şi cu dezvoltarea rurală. Cei interesaţi se pot înregistra şi online, iar fermierii care nu au internet pot merge la sediul de pe strada Brestei şi se pot înscrie la Infochioşcul din incintă, unde li se acordă asistenţă de specialitate. Odată înscrişi în reţea, membrii (orice entitate economică ONG sau autoritate, cu excepţia persoanelor fizice) pot