Cu o experienta practica de peste 15 ani in domeniul financiar din Romania si Olanda, Violeta Ciurel reprezinta unul dintre putinele exemple in care un manager roman pleaca in strainatate pe o pozitie de top management si apoi decide sa revina in tara pentru a dezvolta o noua companie.
@Wall-Street Lunch este un feature editorial deja traditional: interviuri inedite acordate jurnalistilor nostri de catre cei mai reprezentativi oameni din businessul romanesc, intr-un cadru informal si relaxat.
Se implinesc aproape doi ani de cand a acceptat cea mai mare provocare din cariera sa profesionala: managementul noii sucursale din Romania a francezilor de la AXA. Violeta Ciurel a acceptat invitatia noastra la pranz si a ales un restaurant din proximitatea biroului sau, Casa di David, situat pe malul lacului Herastrau, foarte frumos amenajat, unde multi oameni de afaceri cunoscuti obisnuiau sa mearga frecvent. Din pacate pentru acestia, Casa di David a ars intr-un incendiu de proportii in noaptea de 13 mai, impreuna cu restaurantul vecin Aqua, la numai o saptamana dupa ce am realizat interviul.
Desi pranzul era programat la ora 12:30, am avut grija sa ajung cu cel putin 15 minute inainte ca CEO-ul AXA Life Insurance sa soseasca, pentru a solicita ospatarilor o masa de pe terasa fostului restaurant, unde putem beneficia de un spatiu cat mai deschis si de lumina naturala.
Imbracata business si venind de la o alta intalnire, Violeta Ciurel soseste la restaurant la volanul masinii de firma, un Audi A6. O intampin, asa cum este normal, si dupa ce ne asezam la masa ni se aduc meniurile. Dupa o scurta discutie cu ospatarul, ne hotaram sa incepem masa cu cate un antreu, cu denumiri pretentioase, din limba italiana.
Mai departe, pana ca ospatarul sa ne aduca comanda, aflu ca se trezeste in fiecare zi de lucru la ora 7:00, iar la biroul sau din strada