In timpul alegerilor parlamentare din 19 noiembrie 1946, abuzurile si fraudele orchestrate de comunisti s-au tinut in lant. Nemultumiti, un numar mare de sateni din Izvoarele reclama furtul electoral din propria obste. Printre ei se afla si tanarul student Traian Marinescu.
Inca dinainte totul fusese planificat. Prefectul judetului Dambovita si totodata seful organizatiei de partid Dambovita, Gogu Popescu, a cerut ca in ziua alegerilor urnele sa fie umplute numai cu voturile date in favoarea Blocului Partidelor Democratice si daca era nevoie sa fie introduse si buletine false pentru a inclina balanta in favoarea aliantei de stanga.
Un vot cuprins de flacari
Insa, nu a durat mult pana cand zvonurile legate de aceasta marsavie au agitat spiritele printre locuitorii din Izvoarele. Un numar de oameni ingrijorati s-au adunat si decid sa se indrepte spre sectia de votare, Traian Marinescu, inscris la Academia Comerciala din Bucuresti si membru al partidului taranist, facand si el parte din acest grup.
Au intrat cu forta in sectia de votare si i-au surprins pe oamenii comunistilor cum introduceau pe ascuns, intr-o camera laturalnica, buletine de vot false. Maniat peste masura, tanarul si-a facut loc, a luat pe sus urnele si le-a aruncat afara, iar apoi le-a dat foc.
Haituit de Securitate
La auzul acestei vesti, prefectul l-a dat in urmarire pe Marinescu, fapta tanarului facandu-l sa para un incompetent in ochii fruntasilor comunisti. Imprejurarile l-au fortat sa repete alegerile, lucru unic in tara, mai ales ca primele rezultate nu le-au inclus si pe cele din satul Izvoarele.
Lovitura de imagine a fost una zguduitoare, deoarece pentru un regim care isi aroga legimitatea deplina, razmerita satenilor si arderea simbolica a urnelor de catre Marinescu a dezvaluit cat de firava era de fapt autorita