Te-ai gândit vreodată că fiecare drum pe care îl faci la bancomat te costă? Şi nu ne referim la suma pe care o extragi, ci la operaţiunea în sine, care este “taxată” instant de bancă. Ruxandra Andrei, consultant financiar şi director adjunct la Finzoom.ro, ne explică mecanismul după care funcţionează cardul de salariu şi cum să îl folosim eficient. Te-ai gândit vreodată că fiecare drum pe care îl faci la bancomat te costă? Şi nu ne referim la suma pe care o extragi, ci la operaţiunea în sine, care este “taxată” instant de bancă. Ruxandra Andrei, consultant financiar şi director adjunct la Finzoom.ro, ne explică mecanismul după care funcţionează cardul de salariu şi cum să îl folosim eficient.
Orice produs bancar, deci şi cardul de debit (sau de salariu), funcţionează prin deschiderea unui cont curent. Prin intermediul lui se fac toate operaţiunile: depunere, retragere, plăţi, transfer, ordine de plată etc., iar fiecare dintre acestea reprezintă costuri plătite din buzunarul clientului, adică al nostru. “Ideal este să lucrăm cu o singură bancă pentru toate nevoile (virare salariu, credite, depozite etc.). Astfel, vom restrânge costurile asociate conturilor curente şi produselor conexe.
De asemenea, e recomandat să plătim direct cu cardul de salariu la comercianţi, pentru că astfel nu vom avea costuri suplimentare”, explică Ruxandra Andrei. Aceasta mai susţine că poate fi foarte util să folosim serviciul internet banking, dar numai după ce verificăm existenţa unui contract între banca aleasă şi furnizorii cărora le datorăm plăţi lunare (telefon, cablu, internet etc.).
Sursa: www.finzoom.ro