Rau cu rau, dar mai rau fara rau, spune o vorba din popor. Dar când a fost rau, acum, sau cu câteva saptamâni în urma? Ori tocmai urmeaza?
De când a trecut la echipamentul rosu-galben, cu exceptia deciziei oficializate de crestere a veniturilor pensionarilor si ale angajatilor statului, înca nu s-a întâmplat nimic notabil. Ceva bun. S-au întâmplat altele. S-a umblat putin la legea electorala, pentru a restrânge votul uninominal la un singur tur. Toata lumea a avut de câstigat, inclusiv UDMR, de voturile careia va fi nevoie în operatiuni de abordaj precum modificarea Constitutiei în sensul dorit de USL (opus celui exprimat de popor la referendum) sau pentru suspendarea presedintelui. Consecintele se vor vedea mai târziu, poate când va fi prea târziu.
Între timp, continua razboiul mocnit al declaratiilor, care probabil se vor înaspri pe perioada verii, când, printr-o traditie paguboasa întarita de convalescenta postelectorala, dispare orice bruma de activitate. Primul jalon va fi 28 iunie, când tânarul premier doreste sa mearga la Bruxelles ca reprezentant al României la Consiliul European de vara. Pentru asta, el a cerut Parlamentului o "adeverinta" care sa ateste ca el e cel îndreptatit sa mearga la înalta reuniune, si nu seful statului.
În vreme ce orasele sunt împodobite abundent cu bannere si afise ale USL, premierul a descoperit deunazi ca românii inventivi si întreprinzatori au gasit portita prin care jumulesc relativ legal fondurile europene. Arta furtului a îmbogatit deja destui artisti în proiecte, iar România nu doar ca e pe punctul sa piarda alte fonduri totalizând cam 1,2 miliarde de euro, dar ar putea fi obligata sa restituie banii alocati prin proiecte aprobate la Bucuresti ce prevad salarii de mii de euro pentru te miri ce activitati derizorii. Evident, tânarul prim-ministru s-a grabit sa-si acuze predecesorii de o negli