Contactele sexuale repetate slăbesc imunitatea şi favorizează apariţia infecţiilor urinare şi a inflamaţiilor genitale. Anumite studii vorbesc şi despre riscul de cancer la prostată. Sursa: SHUTTERSTOCK
Ce e prea mult strică. Studiile au dovedit că partenerii foarte "activi" sexual se pot confrunta cu probleme de sănătate, de la afecţiuni minore, până la slăbirea imunităţii şi afecţiuni ale prostatei. Vi le prezentăm pe cele mai frecvente, dar şi soluţii de prevenire.
1. Inflamare şi dureri în zona genitală. Actele sexuale repetate fac ca lubrifierea naturală să scadă. Din cauza frecării repetate, pot apărea dureri locale, dar şi răni pe colul uterin, fisuri vaginale sau iritaţii ale clitorisului. Aşa că dacă vă pregătiţi pentru un maraton sexual, înarmaţi-vă cu un lubrifiant pe bază de apă, care va suplimenta lubirifierea naturală.
2. Infecţii urinare. Penetrările repetate favorizează introduceea de bacterii în uretra femeii, fapt ce poate cauza cistită, o infecţie urinară care recidivează des. Acest lucru nu înseamnă automat o igienă precară, întrucât şi sperma conţine enzime care favorizează apariţia unor infecţii şi iritaţii. "Infecţiile urinare apar după primul act sexual şi în general la fete tinere. Germenii ajung prin uretră în vezică mai ales după o perioadă de abstinenţă", subliniază urologul Dan Mischianu, de la Spitalul Militar din Bucureşti. De aceea, este indicat ca între două acte, să faceţi un duş şi să insistaţi asupra igienei genitale. Cistita poate fi evitată dacă urinaţi imediat după actul sexual.
Sexul în exces decimează anticorpii
3. Dependenţa de "hormonul fericirii". În timpul actului sexual, creierul eliberează dopamină, un neurotransmiţător care creşte libidoul şi conferă o stare de bună-dispoziţie. În momentul în care faceţi prea mult sex, organismul începe să aibă nevoie din ce în