Fie că umblăm pe stradă, fie că scoatem bani din bancomat sau fie că suntem în maşină, există mereu riscul ca hoţii să ne tâlhărească. „Adevărul“ îţi prezintă metodele cele mai des folosite la furturi.
Aceste metode de tâlhărit folosite de hoţi au ajuns atât de cunoscute, încât au primit şi nume. „Metoda somnului“, „metoda rănitului“ sau „metoda ziarul“ sunt doar câteva dintre sutele de astfel de „soluţii“ pentru furt.
Parcurile, zonele aglomerate sau mijloacele de transport în comun sunt locuri preferate de tâlharii de stradă. Una dintre cele mai folosite metode în parcurile bucureştene, în general în locurile frecventate de îndrăgostiţi, este „metoda banii sau viaţa“. După ce îşi fixează ţinta, hoţul se aproprie de cei doi şi îi cere bărbatului un foc. Până când acesta scoate bricheta, tâlharul îi pune victimei cuţitul la gât şi îi cere portofelul.
Tot în parcuri se mai foloseşte şi „metoda somnului“, care funcţionează astfel: după ce îşi alege victima (de obicei femei), hoţul o loveşte în cap cu piatra pe care o are pregătită în buzunar. Aceasta îşi pierde cunoştinţa, iar agresorul fuge cu geanta şi cu alte produse de valoare.
Tramvaiele şi autobuzele, casa infractorilor
Mijloacele de transport în comun sunt locuri aglomerate, unde oamenii se înghesuie, mai ales la orele de vârf, perioada din zi preferată de infractori.
Aici, acţiunea se petrece în doi. Unul dintre tâlhari se împinge în victimă, iar cu cotul ridică geanta de pe umărul femeii. În acest timp, al doilea taie cu un cuţit sau cu o lamă baretele, înşfacă geanta, coboară şi fuge. Această acţiune este "botezată" "metoda taie geanta şi fugi".
Dacă obişnuiţi să purtaţi lănţişoare de aur, trebuie să ştiţi că există şi „metoda lănţişorului smuls“ şi este aplicată tot în mijloacele de transport în comun. Hoţul îşi