Deşi am putea să ne gândim că acest lucru este unul extrem de benefic, lucrurile nu stau deloc aşa. Pentru organizarea Eurovision sumele cheltuite ar fi colosale. Spre exemplu, evenimentul de la Baku i-a costat pe azeri 78 de milioane de euro. Totuşi, pentru România lucrurile nu sunt atât de sumbre şi organizarea concursului european de muzică ne-ar costa circa 25 de milioane de euro. Partea tehnică, locaţia, dar şi costurile pentru cazare şi transport fac din acest concurs o adevărată "bestie" pentru bugetul statului. "Bugetul s-ar ridica la 20 - 30 de milioane de euro. Cea mai scumpă parte este cea tehnică. De regulă, înseamnă în jur de 40% din bugetul unui eveniment. Alţi bani s-ar duce pentru cazare, transport şi alte astfel de cheltuieli. Din punctul meu de vedere, singurul loc în care ar putea avea loc un asemenea eveniment este Pavilionul Romexpo, care are o capacitate de 10.000 de locuri. România nu este foarte pregătită în ceea ce priveşte sălile", a spus Sorin Săraru pentru cei de la evz.
Totuşi, Eurovisionul poate înseamna şi o sursă extraordinară de câştig, dacă stăm să ne gândim că finala de anul trecut de la Dusseldorf i-a costat pe nemţi 25 de milioane de euro, iar încasările totale s-au ridicat la 140 de milioane.
Deşi am putea să ne gândim că acest lucru este unul extrem de benefic, lucrurile nu stau deloc aşa. Pentru organizarea Eurovision sumele cheltuite ar fi colosale. Spre exemplu, evenimentul de la Baku i-a costat pe azeri 78 de milioane de euro. Totuşi, pentru România lucrurile nu sunt atât de sumbre şi organizarea concursului european de muzică ne-ar costa circa 25 de milioane de euro. Partea tehnică, locaţia, dar şi costurile pentru cazare şi transport fac din acest concurs o adevărată "bestie" pentru bugetul statului. "Bugetul s-ar ridica la 20 - 30 de milioane de euro. Cea mai scumpă parte este cea tehnică. De regulă, îns