In cazul in care trebuie sa mergi la o cina oficiala, s-ar putea sa intampini ceva probleme daca regulile legate de eticheta nu sunt tocmai punctul tau forte. Chiar daca nu participi la o astfel de seara, cele mai multe reguli merita stiute.
Listverse a structurat cateva indrumari in acest sens.
1. Cutitele si furculitele
La o cina oficiala vei vedea o serie de furculite in partea stanga a farfuriei si alta serie de cutite si linguri in partea dreapta (masa este aranjata intotdeauna pentru dreptaci). Regula cea mai simpla pentru a alege tacamul potrivit la fiecare fel de mancare este sa incepi cu cele plasate cel mai departe de farfurie (pentru fiecare fel cate o furculita si un cutit de la margini sau o lingura, daca e cazul).
Daca totusi nu esti sigur pe aceasta miscare, asteapta ca gazda sa faca primul pas sau alti meseni.
Ai grija sa lasi din maini tacamurile dupa fiecare inghititura, iar cand faci acest lucru pune-le pe farfurie, nu pe masa, si nu jumatate pe farfurie si jumatate in afara. Incruciseaza varfurile celor doua piese (furculita si cutit), pentru a "spune" chelnerului ca nu ai terminat, iar daca este o singura piesa inclin-o putin.
In cazul in care ai terminat, pune piesele pe mijlocul farfuriei, vertical. Varfurile furculitei ar trebui sa fie orientate in sus si taisul cutitului spre furculita.
Foloseste cutitul si furculita pentru fiecare bucata inghitita (nu le taia de la inceput pe toate si apoi sa folosesti doar furculita). Daca primesti mancaruri mai dificil de consumat, cum ar fi mazare, foloseste-te de cutit pentru a fixa boabele pe varful furculitei.
2. Supa
Daca primesti supa, bolul trebuie sa ramana numai pe masa. Iar pentru a o manca este indicat sa impingi lingura de la mijlocul bolului catre cea mai indepartata margine si sa o sorbi d