Poti sa gatesti la gratar aproape orice leguma, dar unele au cu adevarat o aroma si un gust delicios preparate in acest fel. Trebuie doar sa stii cum sa le alegi si cat sa le lasi pe foc pentru a obtine ce este mai bun din ele.
Iata care legume sunt cele mai indicate pentru gratar, conform Ehow:
Porumbul
Pune cativa stiuleti pe gratar si lasa-i acolo 15-20 de minute, pana cand boabele devin usor maronii. Din cand in cand, intoarce-i pe alta parte, ca sa nu se arda.
Dovlecei
Taie dovlecelul in jumatati, foloseste o pensula inmuiata in ulei pentru a-l unge si pune pe gratar. Dovleceii mai pot fi taiati si in felii, discuri micute delicioase.
Sparanghel
Doar rupe varfurile si pune sparanghelul, uns in prealabil cu ulei, pe gratar. Gateste-l pret de 6-12 minute, in functie de cat de groase sunt tulpinile.
Ciupercile
Ciupercile mici nu sunt prea bune pe gratar, pentru ca nu mai ramane mai nimic din ele. Dar cele mai mari, precum Portobello, sunt tocmai bune de gratar, durand cam 15-20 de minute pana sa fie gata, atunci cand trebuie sa fie maronii si moi.
Ardeii grasi
Ardeii sunt buni in sandvisuri, salate si la cuptor, fiind indragiti si datorita gustului si datorita culorii lor vesele. Dar ei sunt foarte gustosi si pe gratar: taie-i pe jumatate, indeparteaza semintele si tine-i acolo 10-15 minute.
Ceapa
Fie ca o pui taiata pe jumatate sau in dischete mai mici, ceapa poate sa stea 15 minute pe gratar, dupa care poate fi adaugata in amestecuri de alte legume gatite in acelasi fel.
Rosiile
Cumpara rosii care nu sunt coapte in totalitate, astfel incat sa nu se inmoaie peste masura si sa se dezintegreze atunci cand sunt puse pe gratar. Taie-le in jumatati sau felii si lasa-le cateva minute.
Cart