Bune pentru ficat
Datorită conŢinutului bogat în vitamine, fructele ajută într-un mod esenŢial la regenerarea hepatică. Având în vedere că ficatul este considerat ‘'uzina organismului'', este extrem de sănătos să ne creăm obiceiul să nu treacă nicio zi fără să mâncăm măcar un fruct. Cantitatea optimă recomandată de nutriŢioniŞti este în jur de 300-500 g. Consumul de fructe este important atât pentru aportul de glucide, cât Şi pentru cel de vitamine Şi minerale de care organismul nostru are atâta nevoie.
CăpŞuni, chiar Şi pentru diabetici
Pentru o dietă sănătoasă, trebuie să consumăm fructe tot timpul anului, nu numai vara. La începutul sezonului călduros este bine să te bucuri de fructe de sezon cum ar fi căpŞunile. Pe lângă faptul că sunt sărace în calorii (27 calorii/100 de grame) căpŞunile tonifică Şi remineralizează organismul, previn îmbătrânirea precoce Şi chiar cancerul. Aceste fructe de sezon sunt extrem de bogate în fibre alimentare, stimulând funcŢionarea sistemului digestiv Şi contribuind astfel la scăderea nivelului colesterolului în sânge. Din acest motiv, căpŞunile pot fi consumate în siguranŢă chiar Şi de persoanele diabetice.
Pot duce la îngrăŞare
Chiar dacă oferă multe beneficii pentru sănătate, nu ar trebui să abuzăm de fructe întrucât, cu puŢine excepŢii, acestea îngraŞă dacă sunt consumate în cantitate de un kilogram pe zi. Dacă fructele proaspete sunt o importantă sursă de apă Şi potasiu pentru organism, în varianta deshidratată ele devin o adevărată bombă calorică. Iată Şi un top orientativ al caloriilor conŢinute de fructe.
Nu există dietă minune
În primul rând, trebuie să Ştii că nu există cure de slăbit minune, bazate exclusiv pe fructe. O astfel de dietă nu poate funcŢiona deoarece, pe de o parte, organismul are nevoie Şi de proteine pentru a-Şi duce la îndeplinire funcŢiile cotidiene Şi,