"Aţi văzut ce nu au mai văzut românii până acum, un viitor centru de cercetare, care este făcut din bani europeni. Acestea sunt investiţiile care de-a lungul anilor au avut loc în câteva spitale din cele 19, schimbând şi condiţiile de trai ale pacienţilor, purtându-ne civilizat cu toţii la nivelul anilor 2012. Fostul pavilion N. G. Lupu va funcţiona ca unitate de cercetare cu obligativitate şi proiecte europene timp de cinci ani. Asta nu înseamnă că nu sunt folosite aparatele de înaltă performanţă. Sunt de înaltă performanţă, ca să nu zic că sunt unice în România, ca să nu mai avem discuţii", ne-a declarat primarul general Sorin Oprescu.
De altfel, edilul şef a mai spus că într-o lună de zile centrul va fi funcţional. Primarul a mai explicat că va susţine în continuare proiectul de a construi în curtea Spitalului Colentina o nouă clădire, care va arăta ca un fel de AKH din Viena. "Eu sper ca într-un an un şi ceva să existe clădirea, iar la doi ani să funcţioneze. Ambiţiile sunt mai mari, sunt acelea de a transforma în a doua unitate spital principal de urgenţă pe Bucureşti, pentru a aduna mai simplu urgenţele din zona de Est şi Sud", a mai spus edilul şef.
Astfel, la spitalul Colentina va funcţiona, într-o lună, cel mai mare centru de cercetare medicala din România. Aparatura medicală performantă cu care va fi dotat centrul va fi utilizată atât în cercetare, cat şi în diagnosticarea pacienţilor. Costul investiţiei este 23 milioane de euro; 98% din finanţarea necesară pentru crearea acestui centru este asigurată din fonduri UE. Centrul va fi dotat cu peste 300 de echipamente şi dispozitive medicale cu un cost de aproximativ 9,8 milioane de euro. Aparatura medicală achiziţionată va fi destinată mai multor specialităţi medicale: dermatologie, neurologie, anatomie patologică, cardiologie, alergologie, imunologie şi reumatologie.
"Aţi văzut ce nu au