Investitorii care au înregistrat pierderi mari după ce au cumpărat acţiuni Facebook la listare sunt nişte fraieri clasici pentru Wall Street, întrucât nu era necesară o atenţie deosebită pentru a observa probleme semnificative din oferta publică iniţială, potrivit Wall Street Journal.
"Dacă eşti unul din acţionarii care dau în judecată Facebook pentru că reţeaua de socializare şi intermediarii ofertei au dezvăluit preferenţial schimbări în prognozele analiştilor, atunci ar trebui să primeşti compensaţii pentru pierderi sau tranzacţiile să fie anulate, dacă acuzaţiile se dovedesc adevărate. Totuşi, asta nu înseamnă că nu eşti un fraier clasic pentru Wall Street", scrie cotidianul american.
În timpul pregătirilor pentru listare, au existat foarte multe "aspecte dubioase", notează publicaţia.
La 15 mai, preţul de listare a fost urcat la 38 de dolari, de la un interval care avea nivelul minim stabilit la 28 de dolari. A doua zi, volumul acţiunilor propuse la vânzare prin oferta publică a crescut cu 50 de milioane. Ulterior a fost transmisă o notificare că investitorii importanţi de la Facebook vor vinde cu 53%, sau 84 milioane, mai multe acţiuni decât a fost planificat iniţial.
"Exista încă un interes foarte mare în tranzacţia Facebook. Dar avertismentele indicau o retragere puternică: persoanele cu informaţii din interior şi investitorii aflaţi de mult timp la Facebook vindeau maximul de acţiuni la cel mai ridicat preţ posibil", scrie publicaţia.
Acţiunile Facebook au închis vineri la 31,34 dolari, în scădere cu 17,5% faţă de preţul de listare cu o săptămână înainte, de 38 de dolari.
Investitorii care au înregistrat pierderi mari după ce au cumpărat acţiuni Facebook la listare sunt nişte fraieri clasici pentru Wall Street, întrucât nu era necesară o atenţie deosebită pentru a observa probleme semnifica