Lucrările la Termocentrala Brăila, investiţie care se ridică la 1,4 miliarde de euro, ar putea începe anul viitor, în funcţie de evoluţia pieţei, au anunţat astăzi, reprezentanţii E.ON, unul dintre cei trei investitori implicaţi în proiect.
Directorul general al E.ON România, Frank Hajdinjak, a precizat astăzi că “o decizie în privinţa proiectului termocentralei de la Brăila, ce urmează să fie realizată de compania de proiect Brăila Power, va fi luată în 2013”. El a menţionat că luna trecută, Brăila Power SA, compania de proiect a viitoarei centrale pe cărbune, a finalizat toate procedurile de înregistrare la Registrul Cmerţului, urmând ca în perioada următoare să fie obţinute toate autorizaţiile şi avizele necesare demarării proiectului.
Viitoarea termocentrală ar urma să aibă o capacitate estimată de 800 MW şi va funcţiona pe huilă.
Societatea de proiect va realiza, în perioada următoare, o actualizare a studiului de fezabilitate şi a raportului de evaluare, a adăugat Hajdinjak. E.ON România este activ pe piaţa de energie locală în domeniile furnizării şi distribuţiei de gaze naturale şi energie electrică, deservind 2,9 milioane de clienţi. Aria de activitate a companiilor E.ON, care au împreună 6.500 de angajaţi, acoperă 20 de judeţe în partea de nord a ţării. Compania platformă, E.ON România, deţine un pachet de 51% din acţiuni la fiecare din companiile E.ON Energie România, E.ON Gaz Distribuţie şi E.ON Moldova Distribuţie, precum şi 100% din acţiunile companiei E.ON Regenerabile România.
Negocierile pentru termocentrala de la Brăila au fost începute de Termoelectrica cu E.ON şi Enel în urmă cu doi-trei ani.
O investiţie similară, dar pe gaze naturale, este derulată de grupul OMV Petrom la Brazi (Ploieşti). Centrala în cogenerare urma să intre în exploatare la finele anului trecut, dar din cauza unor