În educaţia copiilor, capitolul crize de nervi sau de personalitate cum le spun specialiştii este foarte sensibil. Părinţii se frustrează din cauza comportamentului copiilor, copiii, la rândul lor, se frustrează că nu sunt înţeleşi, iar lucrurile se complică. Iată ce trebuie să ştii pentru a putea calma crizele de tantrum ale copiilor, conform sfatulparintilor.ro. În educaţia copiilor, capitolul crize de nervi sau de personalitate cum le spun specialiştii este foarte sensibil. Părinţii se frustrează din cauza comportamentului copiilor, copiii, la rândul lor, se frustrează că nu sunt înţeleşi, iar lucrurile se complică. Iată ce trebuie să ştii pentru a putea calma crizele de tantrum ale copiilor, conform sfatulparintilor.ro.
Uneori, oricât de greu ar părea, cea mai bună modalitate este să faci un pas înapoi şi să-l laşi să se manifeste, mai ales dacă prin ceea ce fac nu-şi pun siguranţa lor sau a altora în pericol. Însă există şi nişte trucuri foarte eficiente.
Copii sub 5 ani: Cea mai bună modalitate de a calma un copil mic este să-i distragi atenţia şi, în acelaşi timp, să-i arăţi că-i înţelegi nemulţumirea. Îi poţi spune “Văd că eşti foarte supărat şi aş vrea să te ajut să te calmezi. Ce-ai zice să-mi faci un desen ca să-mi arăţi cât eşti de supărat?”. În locul desenului, poţi alege orice activitate care-i place şi care îi va canaliza energia într-o direcţie pozitivă. La această vârstă, să pleci “de la locul faptei” poate fi pentru unii copii şi mai frustrant. Şi, în loc să-i calmeze îi neliniştete. Însă poţi rămâne în câmpul lor vizual şi să îţi îndrepţi atenţia către altceva până când se calmează. Copiii au nevoie de un model, iar dacă tu, ca părinte, te isterizezi, te va copia imediat. Arată-i că, deşi eşti nervos, reuşeşti să te calmezi foarte repede, fără să faci crize. Poţi să faci câteva exerciţii de respiraţie, să citeşti o carte, o revistă, să fa