Ploile căzute din abundenţă au afectat sâmbătă şi duminică zeci de gospodării din mai multe localităţi ale judeţului Gorj. Oamenii au fost nevoiţi să solicite intervenţia Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) pentru a evacua apa din beciuri şi din câteva imobile. Cantitatea mare de apă nu a mai putut fi preluată de canalizare, iar curţile oamenilor au fost sub ape până la intervenţia pompierilor, care au folosit la sfârşitul săptămânii trecute toate pompele din dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă pentru a sări în ajutorul persoanelor afectate şi pentru a le salva bunurile şi animalele care erau în calea apelor. Cele mai multe probleme legate de revărsarea apelor în curţile cetăţenilor au fost la: Târgu Jiu, Ţânţăreni, Novaci şi Câlnic.
Cartierele cu case, cele mai afectate
Mai multe cartiere din Târgu Jiu au fost sâmbătă grav afectate de inundaţii, pe multe străzi apa ajungând până la genunchi, în anumite zone depăşind chiar o jumătate de metru. Majoritatea cartierelor cu probleme au fost dintre cele de case, situate în partea de nord a municipiului. Este vorba de cartierele: Primăverii, Panduraşul, Petreşti, Debarcader, precum şi de localitatea componentă Drăgoieni, la ieşirea din municipiu, către comuna Scoarţa. Cauza inundaţiilor a fost canalizarea pluvială subdimensionată care nu a mai putut prelua cantitatea uriaşă de apă. În anumite situaţii, canalizarea colmatată a făcut ca apa nici măcar să nu mai aibă pe unde să treacă şi astfel a ajuns în curțile a zeci de gospodării de la marginea municipiului.
Pompierii au intervenit la Târgu Jiu pentru a evacua apa intrată în subsolul unui depozit al SC Pomicola, situat pe strada Calea Bucureşti. Aceștia au mai fost solicitaţi pentru a evacua apa din câteva gospodării din satul Pociovalişte, oraşul Novaci. Au mai fost inundate la sfârşitul săptămânii trecute şapt