Excursiile pentru plăceri carnale au devenit o obişnuinţă printre bărbaţi, dar şi printre femei. Ţările exotice din Asia şi America Latină sunt preferate, dar şi Europa are bordelurile ei celebre.
Turismul sexual s-a dezvoltat prin apariţia unor paradisuri pentru bărbaţii singuri sau pentru cei căsătoriţi care voiau să iasă din rutina unei relaţii plictisitoare. Clienţii cu bani aleg Brazilia, Costa Rica, Republica Dominicană, Filipine sau Thailanda, ţări unde prostituţia este legală sau tolerată, iar nivelul scăzut de trai obligă femeile să se prostitueze în masă.
Cea mai cunoscută destinaţie mondială pentru turismul carnal este Thailanda, o ţară care-şi promovează oferta fără ocolişuri sau inhibiţii. De altfel, şi în România s-a pus cât se poate de serios problema ofertei sexuale explicite ca factor revigorant al turismului pe litoral. Ideea i-a aparţinut chiar primarului din Constanţa, Radu Mazăre, care a susţinut că „frumuseţea româncelor ar fi cel mai puternic brand de ţară, care ar putea atrage ca un magnet turiştii bogaţi".
Se caută prospeţime şi senzualitate
Potrivit psihologului Keren Rosner, fascinaţia în cazul turismului sexual „este determinată de combinaţia plăcerii de a fi într-un mediu nou, de a avea activităţi relaxante, de a fi departe de monotonia vieţii şi de a cunoaşte femei frumoase". În plus, „sentimentul aventurii, a ineditului, îl fac pe turistul pasionat de legături sexuale pasagere să se simtă în paradisul plăcerii. Frumuseţea îmbinată cu tinereţea, prospeţimea şi senzualitatea sunt căutate cu interes de doritorii de turism sexual. Sunt motive de activare a dorinţelor instinctuale a plăcerilor carnale", mai crede Rosner.
În ţările asiatice sau latine, pentru mai puţin de 100 de dolari, un bărbat poate „închiria" o fată pentru două ore. Evident, noaptea ajunge la 500 de dolari, dar site-uril