Viata omului modern se aseamana de multe ori cu o cursa contracronometru, iar, in ceea ce priveste alimentatia, pe parcursul unei zile se apeleaza la nenumarate gustari, servite in graba si constituite adesea din alimente prea dulci sau prea grase.
Aceasta nevoie de a rontai cate ceva tot timpul, amplificata de stres si sedentarism, reprezinta unul dintre inamicii principali ai curelor de slabire si ai unei alimentatii echilibrate. Iata cateva sfaturi oferite de nutritionisti, pentru a tine sub control aceste gustari, pe parcursul unei zile, potrivit Passeportsante.
Beti mai multa apa
Corpul nostru este alcatuit intre 60 si 70% din apa, de aceea specialistii spun ca este necesar sa se bea cel putin 1,5 litri de apa pe zi. Apa ajuta corpul sa utilizeze energia si substantele nutritive prezente in alimente si sa elimine toxinele. Apa trebuie bauta cu inghitituri mici, pentru a accentua senzatia de satietate.
Nu sariti peste micul dejun
Nutritionistii recomanda servirea a trei mese principale pe zi si nu trebuie sarit peste micul dejun, deoarece vine dupa o pauza de 8 sau chiar 10 ore. Masa de dimineata trebuie sa asigure intre 20 si 25% din energia totala a zilei, pentru a evita senzatia de oboseala fizica si intelectuala, precum si crizele de hipoglicemie.
La micul dejun ar trebui aleasa painea integrala, deoarece aduce rapid o senzatie de satietate si limiteaza riscul de a servi alte gustari pe parcursul diminetii.
Faceti-va timp pentru a mesteca in liniste
O digestie proasta antreneaza balonarile si raul de la stomac. Pentru a le evita, este indicat sa se manance in liniste si sa se mestece cu grija alimentele. Sunt necesare 20 de minute pentru ca stomacul sa transmita senzatia de satietate la creier. Un studiu american a demonstrat ca a manca incet implica o reducere a cons