Premierul Victor Ponta a decis sa demita sefii unor institutii care gestioneaza banii publici, in mai putin de o luna, de cand a venit la guvernare. Chiar daca aceasta schimbare a devenit un obicei in Romania, cel mai probabil nu se vor observa imbunatatiri majore, considera analistii.
Au fost concediati Aurelian Popa de la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Elena Rodica Andronescu de la Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), Doina Parcalabu, de la Casa Nationala de Pensii Publice, si Daniela Draghia, de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).
"Dupa mine, nu este o schimbare, in sensul ca se face exact ce s-a facut si pana acum. Ca tehnologie, ca si cutuma, nu se schimba nimic. Asa au facut toti, cand au venit la putere, i-au schimbat si i-au pus pe ai lor", a subliniat analistul Ilie Serbanescu, pentru Ziare.com.
"Nu stiu ce se poate face, ca povestea asta cu depolitizarea e frumoasa, dar nu o aplica nimeni si nici nu stii cand sa o incepi. Ar trebui sa existe un acord intre partide ca sa nu se mai petreaca asa ceva si ar trebui sa ii puna in acest functii pe unii care sunt cu adevarat specialisti si nu pe unii de-ai lor. Acest lucru nu s-a intamplat si nici nu cred ca se va intampla in Romania.
Pe mine nu ma mira nimic si pentru mine nu s-a schimbat nimic", a continuat acesta.
Analistul Ionel Blanculescu a precizat ca schimbarile de la conducerea institutiilor de stat au devenit un obicei, astfel ca decizia lui Ponta nu trebuie interpretata gresit.
"Daca nu discutam despre profesionalismul si lipsa de deontologie a celor care au ocupat in trecut aceste functii, trebuie spus ca orice echipa noua guvernamentala se bazeaza si pe oameni. Este normal ca un premier sa isi stabileasca oamenii cu care lucreaza. Cred ca