"Filmul
"Cu filmele nu vom face lumea mai bună. În acelaşi timp, însă, dacă încercăm să înţelegem de ce întâmplă anumite lucruri de lângă noi, poate atunci vom înţelege că avem un fel de răspundere. Chiar şi atunci când nu avem nici un fel de atitudine, şi atunci avem o răspundere. Şi pasivitatea e un fel de atitudine" a completat Cristian Mungiu la Antena 3.
România a fost aplaudată la Cannes, la cea de-a 65-a ediţie a Festivalului de film, încheiată duminică, unde Cosmina Stratan şi Cristina Flutur, eroinele din "După dealuri”, au obţinut premiul pentru cele mai bune actriţe iar Cristian Mungiu, scenaristul şi regizorul filmului, a plecat acasă cu premiul pentru cel mai bun scenariu.
Ceea ce poate mulţi nu cunosc este că în spatele filmului atât de apaudat al lui Mungiu stă o poveste adevărată, nu din trecutul foarte îndepărtat al societăţii româneşti, şi care este încă de actualitate: practica exorcizării ecleziastice.
Mihai Gâdea a prezentat în cadrul ediţiei de marţi a emisiunii "Sinteza Zilei" de la Antena 3 ce s-a întâmplat cu fostul stareţ al Mănăstirii Tanacu, condamnat pentru uciderea unei măicuţe într-un ritual de exorcizare, care, de îndată ce a fost eliberat, a reluat slujbele