Tăvi speciale care menţin hrana pacienţilor la temperatură constantă timp de mai multe ore, farfurii noi şi uşor de igienizat, linie automatizată de porţionare a meniurilor, cărucioare speciale de distribuire a tăvilor. Toate acestea pot contura, în România, o utopie, însă ele chiar descriu ceea ce se va întâmpla, nu peste multă vreme, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău.
Printr-o colaborare a Consiliului Judeţean Sălaj cu compania Tenaris, Spitalul Judeţean va avea în curând o linie nouă de porţionarea şi distribuirea hranei pacienţilor, desprinsă parcă din filmele ştiinţifico-fantastice. Preşedintele Consiliului Judeţean, Tiberiu Marc, a arătat marţi, 29 mai, jurnaliştilor, cam cum vor servi masa de acum înainte pacienţii Spitalului Judeţean, precizând că zilele următoare va începe procedura achiziţiei publice a noii linii. Este vorba, în primul rând, de tăvi speciale, făcute dintr-un material care permite păstrarea temperaturii constante a hranei timp de mai multe ore, la care se adaugă, evident, vesela adevată. Tăvile astfel echipate vor fi completate cu cărucioare speciale de distribuire, dar şi cu o linie automatizată de porţionare a hranei, astfel încât meniurile pacienţilor să fie, pe cât posibil, egale, cu diferenţieri doar în funcţie de regimul fiecăruia.
CLICK AICI PENTRU A VEDEA GALERIA
"Acest sistem de distribuire a hranei este aproape ideal. Ideal cu adevărat va fi în momentul în care şi bucătăria spitalului va fi la aceleaşi standarde", a apreciat medicul Nicolae Bogdan, şeful secţiei de neurologie, care a fost de faţă azi la prezentarea făcută de Tiberiu Marc şi conducerea Spitalului Judeţean. De altfel, potrivit directorului de îngrijiri, Ramona Marincaş, există deja un proiect de modernizare a bucătăriei spitalului, astfel că momentul în care acest sistem modern de distribuire va fi completat şi cu unul la fel de moder