Sefi de agentii, inspectori scolari, directori ai unor institute si institutii, presedinti si vicepresedinti ai unor agentii sau autoritati nationale, secretari de stat si prefecti – acestea sunt victimele noului guvern condus de premierul Victor Ponta.
Noul Executiv, in frunte cu Victor Ponta, a inceput o tirada de destituiri, printre numele sonore care au cazut secerate fiind Vladimir Tismaneanu (Presedintele Consiliului Stiintific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoriei Exilului Romanesc), Liviu Popa (fost Sef al Politiei Romane) sau Constantin Grajdan (Seful Inspectratului de Stat in Constructii).
Daca pentru unele functii mai exista justificari (cum ar fi pentru secretarii de stat, intrucat au facut parte din fostul Guvern), pentru toti ceilalti justificarile tin mai mult de jocul politic.
Practic, zeci de persoane cu functii inalte au fost demise de premierul Victor Ponta in ultimele zile. Ce se intampla? Asistam la o olimpiada a restauratiei, sunt eliminati inamicii pentru a face loc propriei clientele sau sunt eliminati cei incompetenti?
Schimbam o clientela cu alta sau sunt dati afara cei cu lacune profesionale? In afara acestora, foarte multi si-au dat demisia, invocand, bineinteles, „motive personale”.
Doi pe zi
In total, peste 60 de directori, sefi, secretari, presedinti, etc. ai unor institutii, agentii, companii de stat au fost destituiti sau si-au dat demisia de cand a fost instalat noul guvern. Noul guvern si-a inceput mandatul pe 7 mai 2012. Pana pe data de 29 mai, au avut 17 zile de munca (fara sambete si duminici).
Lasandu-i la o parte pe cei care si-au dat demisia si lasandu-i la o parte si pe secretarii de stat sau prefectii demisi, Econtext a realizat o lista cu ‚victimele’ noului Guvern. Adica, cu cei demisi de noul Cabinet. Lista cuprinde 30 de nume (daca mai sunt si altii, va