Cea mai înaltă instanţă de judecată din Braşov a decis, în urmă cu câteva zile, să dea o sentinţă prin care stabileşte că acuzaţia potrivit căreia inspectorul de poliţie ar furat dintr-un supermarket nu este temeinică, „gestul acestuia neîntrunind elementele unei fapte“.
Astfel, „fapta nu prezintă gradul de pericol social al unei infracţiuni (art. 10 lit. b/1 C.P.P. cu aplicarea art. 18/1 C.P.)“. Judecătorii au stabilit că Amăndălin nu poate fi tras la răspundere penal şi i-au aplicat o amendă administrativă în cuantum de 1.000 de lei, valoarea maximă permisă de normele legale, şi l-au obligat la plata unor cheltuieli de judecată. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Din actele aflate la dosar reiese că amendarea doar cu caracter administrativ a poliţistului, fost şef al Secţiei 5 Poliţie, a fost soluţia decisă şi de procurorul de caz. Această decizie a fost infirmată de procurorul general al Parchetului Curţii de Apel, Camelia Petrescu, care a opinat că se impune trimiterea în judecată, prin rechizitoriu, a poliţistului, sub acuzaţia de furt calificat.
Un alt procuror, Sorin Vasilache, a preluat dosarul şi l-a trimis pe inspectorul Maria Amăndălin în boxa acuzaţilor. În celălalt dosar, instrumentat de DNA Braşov, în care poliţistul a fost cercetat alături de logodnica sa, pentru presupuse fapte de corupţie, procurorii au decis neînceperea urmăririi penale.
Reamintim că poliţistul Maria Amăndalin, cunoscut şi pentru prezenţa sa pe podiumul de prezentare a modei, pentru celebrul designer Cătălin Botezatu, a intrat în atenţia organelor judiciare după ce în luna mai a anului trecut acesta a fost prins de agenţii de pază dintr-un supermarket cu mărfuri ascunse în sacou.
Cea mai înaltă instanţă de judecată din Braşov a decis, în urmă cu câteva zile, să dea o sentinţă prin care stabil