Un grup de elevi ai Liceului Teoretic Onisifor Ghibu din Cluj-Napoca se implică în organizarea de acţiuni caritabile începând cu anul 2010 prin ineditul festival Ghibstock care se desfăşoară chiar în curtea şcolii.
Elevii au ajutat 20 de copii defavorizaţi din mediul rural şi au refăcut „grădina botanică” a şcolii, transformată în „clasă verde”. Anul acesta vor să ajute o tânără bolnavă de cancer.
Elevii clujeni de la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu au învăţat ce înseamnă voluntariatul în scopuri caritabile şi le-ar putea lecţii adulţilor. De doi ani organizează un festival inedit: Ghibstock, în cadrul căruia au loc concerte, jocuri şi proiecţii de filme. La prima ediţie care a avut loc în 2010, copiii au reuşit să mobilizeze 1.000 de persoane şi adune 7.000 lei pe care i-au folosit pentru reface „grădina botanică” a şcolii, aflată în paragină de 30 de ani şi pe care au transformat-o în „clasă verde”, unde elevii liceului pot acum să desfăşoare ore în aer liber.
Anul acesta, adolescenţii clujeni sunt hotărâţi să adune cât mai multe fonduri pentru Eugenia Negreţ, o tânără de 20 de ani de lângă Craiova, studentă la Medicină şi care suferă de cancer de când avea 14 ani. „A fost diagnosticată în clasa a VIII-a cu osteosarcom, ceea ce ea credea a fi o simplă inflamaţie a gingiei. A urmat tratamente de chimioterapie, a fost operată şi, după un an, a crezut că a scăpat de boală”, spun organizatorii acţiunii caritabile. După ce a crezut că a scăpat de boală, Eugenia a intrat la Facultatea de Medicină şi imediat după această reuşită a aflat că boala i-a revenit. Tânăra refuză să renunţe la şcoală şi încearcă să facă rost de cursuri şi să înveţe de acasă. Însă situaţia cea mai dificilă este că Eugenia Negreţ urmează un tratament foarte dur pentru care trebuie să vină la Cluj din trei în trei săptămâni şi să stea internată timp de o săptămână. Tratamen