Liderul celor care se revendicau din Anonymous, nemţeanul Gabriel Bălăneasa, era cunoscut în lumea online drept lulzcart, un hacker destul de temut.
El a fost responsabil pentru spargerea site-urilor Fondului Monetar Internaţional în România şi a Institutului Naţional de Optoelectronică. În luna martie a acestui an, sub protecţia anonimatului, lucru sfânt pentru grupare, el a acordat un interviu site-ului Softpedia.
Hackerul a explicat că numele de lulzcart vine de la „cart" (cărucior mare de cumpărături), care este prin de „lulz" (glume, şotii) în el. El a povestit că a început hackingul de acum şase ani şi a intrat în „partea ilegală" a afacerii pentru amuzament.
El a vorbit şi despre calităţile unui hacker bun. „Pentru a face un hack cineva trebuie să înţeleagă cum merg lucrurile. Mulţi oameni folosesc unelte de hacking, unde apeşi un buton şi eşti înăuntrul site-ului", a spus atunci lulzcart.
Care e misiunea lui?
„Misiunea mea este ca în 99% din timp să fiu un ghimpe în coasta guvernului şi să expun activităţile lor. E timpul nostru să facem ceva, iar când Guvernul vrea să închidă internetul, noi vrem să închidem Guvernul", a mai povestit hackerul.
Întrebat dacă autorităţile din România iau în serios hackerii şi atacurile lui, lulzcart le-a răspuns celor de la Softpedia destul de îngâmfat. „Autorităţile sunt pur şi simplu prea proaste. Ce facem noi greşim? Dacă expunem corupţia facem ceva rău? Evident, metodele noastre nu sunt legale, dar nu intrăm în calculatorul personal al cuiva şi-i furăm pozele din vacanţă.", a spus bărbatul de 24 de ani, identificat de DIICOT drept Gabriel Bălăneasa din Piatra Neamţ.
„Să ne temem? Niciodată. Vom lupta până la final. Ca să fiu sincer, tot ce vor prinde vor fi filme cu ei sugându-şi degetul", a încheiat hackerul.