Stoica Anamaria are 10 ani şi este din Bucureşti. Anamaria ne propune în desenul său salvarea Pământului prin reciclarea deşeurilor, conservarea resurselor şi curăţarea naturii.
"Am ales acest desen ca să vă reamintesc că putem să reciclăm: hârtii, plastic, sticlă, metal. Dacă noi nu vom recicla şi nu vom avea grijă de planeta noastră, natura nu va mai avea ce să ne ofere. Să păstrăm lumea noastră curată!"
Strângerea şi reciclarea deşeurilor ne ajută să păstrăm planeta curată.Faţă de alte metode ecologice, reciclarea este cea care presupune cel mai mic efort din partea consumatorilor. Deşeurile menajere trebuie sortate înainte de a le arunca în containere separate pe tipul de deşeu acceptat (plastic, sticlă, hârtie etc). Deci pentru consumatorul de rând reciclarea presupune doar puţină atenţie la sortarea deşeurilor.
Reciclarea reduce cantitatea de deşeuri ce trebuie depozitată în gropi de gunoi sau incinerată
Fiecare tonă de hârtie reciclată salvează 17 copaci
Energia pe care o recuperăm când reciclăm un pahar de sticlă poate alimenta un bec pentru patru ore
Reciclarea reduce numărul de agenţi poluanţi din aer şi apă
Reciclarea reduce semnificati cantitatea de emisii de CO2 realizată prin extragerea şi prelucrarea minereurilor
Se foloseşte cu 95% mai puţină energie pentru reciclarea aluminiului faţă de cea necesară producerii din materii prime (60% în cazul oţelului, 40% în cazul hârtiei, 70% pentru plastic şi 40% pentru sticlă)
Reciclarea ajută la conservarea resurselor naturale precum lemn, apă şi minereuri
Reciclarea previne distrugerea habitatelor naturale ale animalelor, a biodiversităţii şi previne eroziunea solului
Stoica Anamaria are 10 ani şi este din Bucureşti. Anamaria ne propune în desenul său salvarea Pământului prin reciclarea deşeurilor, conservarea resurselor şi cu