Curry adăugat în dieta zilnică reduce riscul apariţiei infecţiilor. La această concluzie au ajuns au ajuns cercetătorii americani, care au constatat că acest condiment ajută la întărirea sistemului imunitar.
Savanţii sunt de părere că ingredientul, care conţine curcumina, o substanţă găsită în curry, ajută organismul să lupte împotriva bacteriilor şi a virusurilor, inclusiv împotriva tuberculozei, boală provocată de bacilul Koch, informează Daily Mail.
Curry conţine proteine, vitamina A, vitamina C, vitamina B3 şi vitamina B3, vitamina B6, fier, zinc şi potasiu. În plus, datele cercetării arată că acest condiment conţine şi substanţe care ajută organismul să lupte împotriva infecţiilor. „Problema este că acest ingredient este consumat în cantităţi reduse.
Inclus în dieta zilnică, curry ar putea întâri sistemul imunitar, iar organismul va avea resurse proprii de refacere atunci când acesta se confruntă cu o infecţie”, a declarat prof. Adrian Gombart, de la Universitatea de stat Oregon, coordonatorul studiului.
Savanţii precizează că acest condiment conţine şi antioxidanţi, substanţe recunoscute pentru proprietăţile lor anticancerigene.
Curry adăugat în dieta zilnică reduce riscul apariţiei infecţiilor. La această concluzie au ajuns au ajuns cercetătorii americani, care au constatat că acest condiment ajută la întărirea sistemului imunitar.
Savanţii sunt de părere că ingredientul, care conţine curcumina, o substanţă găsită în curry, ajută organismul să lupte împotriva bacteriilor şi a virusurilor, inclusiv împotriva tuberculozei, boală provocată de bacilul Koch, informează Daily Mail.
Curry conţine proteine, vitamina A, vitamina C, vitamina B3 şi vitamina B3, vitamina B6, fier, zinc şi potasiu. În plus, datele cercetării arată că acest condiment conţine şi substanţe care ajută organismul să lupte împotriva infecţiilor. „P