Evenimentele arata ca Antonescu e in stare sa stea si-n cap doar sa-si vada intr-o zi "pohta ce-a pohtit", respectiv fotoliul de la Cotroceni, pentru care n-are alta garantie decat promisiunile lui Ponta, date in baza principiului "eu, cand spun o vorba, e vorba".
Uninominalul, pentru unii muma
Deocamdata insa observam ca, in timp ce Ponta a apucat vrabia din mana si o tine strans, ca sa n-o scape, Crin Antonescu se uita nostalgic la cioara din gard, contand pe nimic altceva, decat pe vorba care confirma regula.
Nu-mi vine sa dau nici cat o ceapa degerata pe toate vorbele lui Ponta, cand ma gandesc cum se lauda cu majorarea salariilor, pe care o pregatise Ungureanu, cu restitutirea contributiilor la pensii, pe care o hotarase CCR, si cum promitea ca, a doua zi dupa ce va apuca sceptrul in mana, va schimba totul din temelii, in folosul oamenilor.
Din toate temeliile, n-am vazut schimbata decat rafuiala cu banii primariilor, esuata lamentabil, si uninominalul, un joc de noroc, unde PSD n-are cum sa nu castige, iar PNL n-are cum sa nu piarda.
Sa ne lamurim. La uninominal, vor fi propusi juma'-juma', conform intelegerii, dar vor fi alesi cei structurati mai bine in teritoriu, cei dotati mai abitir cu fonduri si cei cu gura mai mare. PSD le are pe toate. PNL este un partid elitist, fara asemenea calitati. Nici la alegerile trecute, majoritatea alesilor PNL n-au aparut in primul tur. Au aparut intr-al doilea.
Cum al doilea nu va avea loc, este normal ca, dupa alegeri, liberalii sa se intrebe: ce nevoie am avut de USL si de uninominalul lui Ponta?
Mirajul sondajelor comandate
Singura justificare a politicii USL este pohta ce-a pohtit-o Crin Antonescu: Cotrocenii. Poate ca asta va da satisfactia liberalului de rand. Poate ca el asteapta demult sa-si vada seful, cum primeste onorul s