Un panou cu mesaje de „bun venit" şi „la revedere" scrise în patru limbi şi cu denumirea oraşului scris în trei limbi a fost amplasat la intrarea în Cluj-Napoca dinspre Oradea. Mesajele transmise pe panou sunt în patru limbi, română, ungureşte, germană şi rromani. Panoul multilingv a fost montat de membri ai Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT).
Acţiunea iniţiată de către Partidul Popular Maghiar din Transilvania încearcă să atragă atenţia asupra lipsei indicatoarelor de localitate multilingve, dar şi asupra problemelor cu care se confruntă romii din Cluj-Napoca. De asemenea, pe panoul expus miercuri apare stema istorică a Clujului, care diferă de cea folosită de administraţia actuală, aleasă în „era Funar".
Panourile multilingve de la intrarea în Cluj-Napoca au fost date jos. Maghiarii fac plângere penală
"Am inaugurat un indicator de localitate alternativ, indicator multilingv, care cuprinde denumirea oraşului nostru mult iubit în trei limbi, limba română, limba maghiară şi limba germană şi urările de bun venit în patru limbi, pe lângă cele trei limbi enumerate am adăugat şi rromani, având în vedere că în Cluj trăieşte o minoritate destul de numeroasă", a declarat Szenkovics Dezso, candidat pe listele PPMT la Consiliul Local.
Iniţiativă naţional-şovinistă sau una de prietenie?
Membri Partidului Popular Maghiar din Transilvania precizează că această iniţiativă nu trebuie privită ca una naţional-şovinistă, ci ca o acţiune de prietenie între popoarele care locuiesc în Cluj-Napoca.
„Noi credem că într-un oraş care aspiră la titlul de Capitală Culturală Europeană este un lucru de minimă decenţă ca locuitorii să fie salutaţi pe limba lor maternă. Normalitaea spune că, cei 50.000 de maghiari, cetăţeni ai Clujului, plătitori de taxe în acest oraş, ar trebui să aibă dreptul să fie salutaţi în