In ciuda faptului ca marile metropole sunt caracterizate printr-un grad ridicat de poluare, exista orase mari, unde municipalitatea se ingrijeste sa redea mediului cadrul natural, care ii este caracteristic.
In mod poate neasteptat, nu sunt putine, iar cateva dintre ele ies cu totul din comun si merita sa fie evidentiate - noteaza Infoniac.
Vancouver, Canada
Vancouver este lider mondial in ce priveste folosirea energiei hidroelectrice. Peste 90 la suta din energia sa foloseste surse de energie produsa de ape, iar restul de 10% hidrocarburi, dar si energie solara sau eoliana.
Orasul are 300 km piste pentru bicicisti amenajate si intens folosite. Vancover este evidentiat ca avand cele mai mici emisii de gaz carbonic pe cap de locuitor de pe planeta.
In prezent, 20% dintre autovehiculele aflate in circulatie folosesc exclusiv surse electrice de energie, iar cifra va creste cu 15% pana in anul 2020. Tot pana in acel an, primaria a prevazut masuri privind amenajarea de spatii verzi printre constructii, dar si folosirea exclusiv a materialelor ecologice in acest domeniu.
San Francisco, SUA
Pare ciudat faptul ca una din marele metropole ale lumii, orasul San Francisco, reuseste sa mentina un aer deosebit de pur mai ales prin gestionarea rationala a deseurilor si regenerarea lor.
Fostul primar al orasului, Gavin Newson, a aplicat masuri energice si sustinute privind mediul in oras, indeosebi pentru a-l face atractiv tursitilor, foarte sensibili in ultimii ani cu privire la factorul ecologic, iar actiunea sa a reusit.
Conform statisticilor, San Francisco recicleaza 77% din deseurile orasului, iar spatiile verzi ocupa 20% din suprafata urbana, ceea ce reprezinta o pondere ridicata pentru un oras industrializat. In San Francisco, sunt amenajate 500 de "cladiri verzi", certi