Palatul Culturii din Târgu-Mureş a fost gazda unei noi ediţii a Festivalului „Zilele Şcolilor de Arte”, eveniment organizat de Şcoala Populară de Artă, secţie a Centrul Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Mureş, cu sprijinul Consiliului Judeţean Mureş.
Ajuns în acest an la ediţia a XI-a, festivalul a reunit în perioada 28-29 mai, nouă Şcoli Populare de Artă din Alba, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Maramureş, Suceava şi Mureş, care şi-au etalat valorile creaţiei în domeniul artelor vizuale şi muzicii, oferind publicului târgumureşean o parte din taşentul artistic, dus pe tărâmul picturii, artei fotografice, muzicii clasice, muzicii populare şi muzicii uşoare.
Ediţia din acest an a întâlnirilor Şcolilor de Artă a debutat luni, 28 mai, prin vernisajul expoziţiei de arte vizuale găzduită de Galeria KromArt situară la parterul Mureş Mall, completată de recitalul elevilor Şcolilor de Artă prezente la Palatul Culturii, la secţiunea Muzică Clasică şi Cortegrafie.
A doua zi a festivalului, marţi, 29 mai, pe scena Palatului Culturii, cei mai talentaţi elevi la secţiunile Muzică Uşoară şi Muzică Populară şi Coregrafie, au oferit publicului prezent un spectacol inedit, talentul participanţilor înlocuind orice fel de premiu, acesta fiind chiar răsplătit prin aplauzele publicului. „Sunt prezenţi la Târgu-Mureş aproximativ 40 de persoane de la nouă şcoli populare de artă din ţară. Este o tradiţie frumoasă acest festival, mai ales pentru faptul că în ţară au început să se dezvolte multe manifestări artistice, fiecare Şcoală Populară de Artă încearcă să facă câte un eveniment şi să cheme ca invitaţi partenerii din ţară. Trebuie să păstrăm această tradiţie a festivalului în sensul în care el are acest caracter necompetitiv. Este un lucru extraordinar deoarece aduce o atmosferă relaxantă. Acest lucru nu înseamnă că se face rab